kliko brandstichter een adolescent met een fascinatie voor sirenes

klikoUTRECHT – De officier van justitie eist wegens 7 klikobranden tegen de 21-jarige Joost van A.  uit Houten,  3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 100 uur werkstraf.

kliko

De verdachte werd op 21 september aangehouden. De hele wijk was toen in rep en roer. Op dat moment werd Van A.  verdacht van 2 gevaarlijke klikobranden. Hij bekende er nog 5. Volgens het OM is het een erg gevaarlijke grap geweest. De vlammen kwamen tot een de daken van de woningen.

fascinatie

De verdachte vertelde op de zitting  een  fascinatie te hebben voor branden en het uitrukken van de hulpdiensten. Volgens de psycholoog  kan de jongen de gevolgen van zijn handelen niet overzien. De verdachte is verminderd toerekeningsvatbaar.

adolescentenstrafrecht

De officier zegt dat normaal gesproken er jarenlange straffen worden geëist voor brandstichtingen, maar gezien de jonge leeftijd en de problematiek bij de verdachte vindt zij  dat het adolescentenstrafrecht moet worden toegepast. Belangrijker dan de straf vindt de officier een behandeling. Daarnaast vraagt zij schadevergoedingen van in totaal 1400 euro.

Uitspraak 13 januari. (andereverhaenuitderechtbank.nl)

lees ook

3 oktober 2014 Klikobranden verdachte naar huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.