Rustige jaarwisseling alleen supersnelrechtzaken in Den Haag

Den-Haag.jpgDEN HAAG – De officier van justitie brengt maandag 5 januari en dinsdag 6 januari in totaal 8 verdachten van Oud en Nieuw gerelateerde feiten voor de supersnelrechter. In Rotterdam en Midden-Nederland zijn op 5 januari geen supersnelrechtzaken ingepland, omdat er geen geschikte zaken zijn.

Op 5 januari bij de supersnelrechter in Den Haag zijn aan de beurt:

Een 18-jarige Hagenaar wordt er van verdacht dat hij samen met drie anderen met vuurwerk en vermoedelijk terpentine brand heeft gesticht in een auto in Den Haag. Drie andere verdachten in deze zaak zijn niet aangehouden.

Een 20-jarige man uit Den Haag wordt er van verdacht dat hij in zijn woonplaats openlijk geweld heeft gepleegd tegen de politie. De man gooide vanuit de groep waarin hij stond vuurwerk en flessen richting de politie. Een Hagenaar (27 jaar) wordt verdacht van het gooien van vuurwerk naar een politieagent.

Een 37-jarige man uit De Lier wordt er van verdacht dat hij in Den Haag zowel op straat als na zijn aanhouding in de politiebus politieagenten heeft bedreigd.

Een man uit Katwijk (20 jaar) wordt er van verdacht dat hij tijdens een Oud en Nieuw een horecagelegenheid in Katwijk een politieagent heeft mishandeld.

Op 6 januari bij de snelrechter worden verwacht

Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt er van verdacht dat hij tijdens de jaarwisseling in Den Haag banden van auto’s heeft lek geprikt. Een man (22 jaar) uit Zoetermeer wordt verdacht van het gooien van (zwaar) vuurwerk naar politieagenten die op dat moment in Zoetermeer in linie stonden opgesteld.

Een 48-jarige man uit Monster wordt er van verdacht dat hij in zijn woonplaats vuurwerk heeft gegooid naar de brandweer en de politie.

Supersnelrecht
Zaken die juridisch gezien eenvoudig van aard zijn en dus weinig onderzoek vergen, worden voor de supersnelrechter gebracht. Het gaat daarbij vooral om feiten als openlijk geweld, zware vernielingen, brandstichting en geweld tegen personen met een publieke functie.

Complexere zaken waarin aanvullend onderzoek nodig is (zoals bij grote ordeverstoringen), zullen in het algemeen niet in aanmerking komen voor supersnelrecht. Deze zaken zullen behandeld worden op snelrecht- of regulier zittingen.

Personen die voor de supersnelrechter worden gedagvaard, zitten sowieso vast tot  de zitting. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.