Een rijke dief

rb_utrecht_reasonably_small_thumb1UTRECHT – Hij heeft geld geërfd en een loterij gewonnen. Dat heeft de 42-jarige Ben aan de reclassering verteld. Ben wilde ermee aantonen dat hij geen motief had om een pak saté uit de vriezer van een restaurant te stelen. Maar de feiten spreken nogal in zijn nadeel.

pannenkoekenrestaurant

Ben reed met vrouw en kind in een auto langs een pannenkoekenrestaurant. Hij zegt dat hij zijn plas niet op kan houden en daarom liep hij een verlaten ruimte van het restaurant binnen. In die ruimte stond een vriezer. Ben pakte een groot stuk saté uit de vriezer.

De koks zagen dit  en zij probeerden Ben tegen te houden. Ben sloeg een kok tegen de grond en hij vluchtte. Hij werd daarop tegen gehouden door de eigenaar van het restaurant  en diens zoon.  Maar ook die hindernis kwam hij over.

auto

Buiten vluchtte Ben een auto in. Een vrouw die bij de auto stond, riep dat haar kind in die auto zit. Waarop de medewerkers denken dat Ben in zijn paniek een vreemd kind ontvoert. De schoondochter van de eigenaar gaat aan het portier hangen. De vrouw wordt 20 meter meegesleurd. Ben rijdt nog harder weg. Hij eindigt met zijn auto tegen een boom.

Die verklaringen van de slachtoffers zijn geloofwaardig, vindt de officier. Dit is net Hollywood, antwoordt Ben. Alles is verzonnen. Hij moest plassen en hij is door sportschooljongens in elkaar geslagen. Zijn moeder en zijn vriendin die hem al 84 dagen moeten missen, zijn op de zitting om hem te steunen.

reclassering

De reclassering kan niets met Ben die eerder is veroordeeld. De officier eist 5 maanden waarvan 1. De rechter is iets milder, maar al dit geweld moet natuurlijk worden bestraft.  Deze zaak gaat eigenlijk over niets, verzucht politierechter Van Lieshout. De rechter legt 130 dagen op waarvan 30 voorwaardelijk.

Bens vrouw is redelijk opgelucht na de uitspraak. Zij rekent snel uit dat hij bijna vrij is. KOU VAN JOU roept ze hem nog achterna terwijl Ben voor de laatste 16 dagen in de cellengang verdwijnt. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.