Broedermoord op verzoek

img-dcfa811684e50a7cd98776e737d32214ALKMAAR – De officier van justitie eist jeugd tbs en bijna 8 maanden jeugdgevangenis tegen een nu 18-jarige jongen die op 24 juni 2014 in Alkmaar zijn 20-jarige broer heeft gedood.

Alkmaar

De minderjarige jongen zou zijn broer op diens eigen verzoek hebben gedood. Hoewel het slachtoffer zelf dood wilde,  is hulp bij zelfdoding naar de mening van het OM niet aan de orde. Immers, het slachtoffer heeft zichzelf niet van het leven beroofd.

euthanasie

Evenmin is sprake van euthanasie, meent het OM. Uit het onderzoek is onvoldoende gebleken dat bij de broer sprake was van een serieuze weloverwogen en duurzame wil om te sterven. Hij was vaker korte tijd neerslachtig en niet gebleken is dat hij al langere tijd een doodswens had.

moord

De minderjarige verdachte heeft de wens van zijn broer zonder commentaar en zonder vragen uitgevoerd in plaats van hulp in te roepen. Hij heeft de tijd gehad zich te beraden. Het OM meent daarom dat sprake is van moord.

Uit onderzoek is echter gebleken dat het handelen van verdachte te wijten is aan zijn geestelijke ontwikkeling. Deskundigen achten hem verminderd toerekeningsvatbaar. De maximale celstraf voor minderjarigen is twee jaar. Het OM ziet gezien zijn persoonlijke omstandigheden geen nut in een jeugddetentie die langer duurt dan het voorarrest. De rechtbank  doet op 11 februari uitspraak. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.