Man vrijgesproken van moord op echtgenoot

zaal_den_bosch_reasonably_small_thumbDEN BOSCH – De rechtbank spreekt  de 53-jarige  Dirk L.  uit  Den Bosch  vrij van de moord op zijn echtgenoot Jan van Ieperen. L. krijgt wel 80 uur werkstraf wegens mishandeling.

dood

De verdachte en zijn echtgenoot kregen in juli 2013 ’s nachts ruzie in hun woning. Daarbij deelde de verdachte enkele klappen uit op het hoofd van zijn echtgenoot. Nadat de man hem uit hun woning had gezet, trapte de verdachte nog een paar keer na. Enige tijd later liet de verdachte zijn echtgenoot weer binnen. De verdachte ging vervolgens slapen en trof zijn echtgenoot de volgende ochtend dood aan in het toilet.

patholoog

De patholoog constateerde aanwijzingen voor verwurging. Een val zou ook de doodsoorzaak kunnen zijn, Maar bovendien had het slachtoffer GHB, alcohol en clonazepam gebruikt. De patholoog kan niet uitsluiten dat het slachtoffer door het gebruik van deze middelen is overleden.

De officier was al tot vrijwel dezelfde conclusies gekomen. L. was niet eerder veroordeeld. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.