Bommelding rechtbank Groningen geen schadevergoeding

kaart-arrondissementen-HGK2ZWOLLE – De rechtbank veroordeelt  een 38-jarige man uit Groningen die op 15 april 2014 een bommelding deed bij de rechtbank in zijn woonplaats, tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden  en 200 uur taakstraf. Omdat de rechtbank Noord-Nederland zelf betrokken was bij het incident is de zaak behandeld door de rechtbank Overijssel.

Nepbom

De man plaatste op 15 april een nepbom in een afvalbak voor de rechtbank in Groningen. Vervolgens gaf hij telefonisch door aan de brandweer, de politie en de rechtbank dat er twee bommen zouden ontploffen bij het gebouw. De rechtbank werd daarop ontruimd. Tijdens de zitting bekende de man de nepbom te hebben geplaatst en de valse melding bij de politie te hebben gedaan. De rechtbank rekent het de verdachte aan dat hij  voor veel onrust en overlast heeft gezorgd.

schadevergoeding

De rechters in Zwolle stellen vast dat de rechtbank Noord-Nederland geen rechtspersoonlijkheid heeft. Om die reden kan zij ook niet zelfstandig een vordering indienen. De rechtbank zal de rechtbank Noord-Nederland daarom niet-ontvankelijk verklaren in haar vordering tot een schadevergoeding. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.