Wapenhandel Dag 3B

gaspistoolUTRECHT – De officier van justitie eist tegen de 26-jarige Faiz O. uit Utrecht 200 dagen cel waarvan ongeveer 4 maanden onvoorwaardelijk. Bij O. is tijdens de zoeking op 9 mei 2014 precies 1 wapen gevonden.

Wapens

O. is een kleine vis in een grote wapenbende. De bende smokkelde honderden wapens van uit Bulgarije en verkocht deze in het criminele circuit. De politie rolde bende vorig in jaar 2 maanden op.  De rechtbank behandelt de zaken tegen 9 verdachten.

Volgens O. die al 3 maanden in voorarrest cel zat, was dat wapen er neergelegd door iemand die zijn woning gebruikte toen O, een andere straf uitzat.

Volgens advocate Ruth Jager is er niets dat O.  aan dat wapen koppelt. Zij vraagt om het voorwaardelijk deel van de straf te matigen. O. heeft het goed gedaan volgens de reclassering maar je weet het nooit.

middag

De 3 andere verdachten van dag 3, worden ook verdacht van wapenhandel en deelname aan een criminele organisatie. Tegen  twee 24-jarige mannen uit Utrecht eist de officier van justitie een celstraf van 25 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Een 25-jarige man zou 5 maanden langer naar binnen moeten. Laatste zittingsdag 19 februari. (rechtbankblog)

lees ook

6 februari 2014 Wapenhandel Dag 2

5 februari 2015 Over een slimme jongen die voor zijn moeder zorgt en zich schaamt omdat hij in de wapenhandel is terechtgekomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.