1 Vingerafdruk is te weinig

vingerafdrukUTRECHT – Soufian zwijgt. Hij heeft gelijk want er is 1 vingerafdruk gevonden en zijn advocaat heeft vanaf het begin gezegd dat er te weinig bewijs is,

vingerafdruk

Een getuige  zag 2 jongens inbreken in een auto. Een vuilniszak met buit werd gevonden in de struiken. Op die vuilniszak zat 1 vingerafdruk en die vingerafdruk was van Soufian.

Soufian werd buiten heterdaad opgepakt zoals zijn advocaat het noemt en hij zwijgt vanaf de eerste minuut.

uitleg

De officier vindt die vingerafdruk voldoende. Soufian beantwoordt aan het signalement. Daarmee moet hij een verklaring geven voor die vingerafdruk, vindt de officier. Zonder die uitleg ziet de officier bewijs genoeg voor de autokraak.  De officier eist 90 uur werkstraf, omdat Soufian nauwelijks strafblad heeft.

Volgens de advocaat beantwoordt iedereen aan het signalement.  De advocaat wijst er verder op dat er een handafdruk in de wagen is gevonden. Die was achtergelaten door iemand die een handschoen droeg. Er is duidelijk iemand anders bij betrokken, zegt de advocaat.

Ik twijfel zegt rechter Van Maanen. Ik twijfel niet over wat ik moet doen want bij twijfel moet ik vrijspreken. De rechter stelt vast dat hij er wel van overtuigd is dat Sofian meer weet. Misschien bescherm je je broer wel, besluit  rechter Van Maanen. Hij spreekt Sofian vrij. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.