Balkonmoord Enschede hof laat verdachte vrij

john_petersARNHEM – Het gerechtshof stuurt de 38-jarige Peter B. uit Enschede naar huis. Dat vertelt zijn advocaat John Peters.  B. is door de rechtbank Overijssel tot 9 jaar veroordeeld voor doodslag op zijn 17-jarige partner Stefano Eikenaar.

John Peters

Het slachtoffer viel op 11 januari 2013 van drie hoog naar beneden van een balkon aan het Van Heekplein in Enschede. Zijn vriend B. bekende eerst tegenover de politie hij dat hij zijn partner had geduwd.

B. zweeg later, maar de rechtbank hield hem aan zijn eerste verklaring. Wie iemand van een balkon duwt op 3 hoog, neemt het risico dat die persoon overlijdt, oordeelde de rechtbank.

B. ging in hoger beroep volgens zijn advocaat John Peters is de rechtbank selectief met het bewijs omgegaan.  Het hof is het met hem eens. B. mag morgen naar huis, vertelt advocaat Peters.  Het hoger beroep gaat over 3 maanden verder. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.