Onopzettelijke foute conclusie van een agente

politielogoDEN BOSCH – De officier van justitie besluit om een agente die vorig jaar een proces verbaal met een onjuiste conclusie heeft opgesteld, niet te vervolgen.  Volgens het OM is er geen sprake van opzet.

vrijspraak

Door fouten in het proces-verbaal dat de politieagente opstelde werd een 51-jarige vrouw uit de Brabantse gemeente Heusden ten onrechte vervolgd voor vernieling van een auto. De politierechter in Den Bosch concludeerde in december 2014 dat het proces-verbaal waarin een conclusie over de verdachte is getrokken, in strijd met de waarheid was opgesteld. De verdachte vrouw werd daarom vrijgesproken.

bewijs

Het OM vindt het heel erg als processen-verbaal fout worden opgesteld.  Zulke zaken worden in principe voor de rechter gebracht. Maar in deze zaak is volgens de officier niet te bewijzen dat de fout opzettelijk is gemaakt. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.