Bonny en Clyde langdurig uit elkaar

vdploegbircan-540x354.jpgASSEN – De officier van justitie eist 16 jaar cel tegen de Marcos van de P. Enise B. hoort 14 jaar eisen. De officier acht het stel schuldig aan een rooftocht door Noord en Oost Nederland. Dat lijkt een forse aanslag op de liefde van de Nederlandse Bonnie en Clyde die ondanks hun verblijf in de gevangenis toch stand heef gehouden. Het stel zit hand in hand in de rechtbank.

Bonnie en Clyde

De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat de slachtoffers een iets minder zachte kant van het stel zijn tegengekomen. Bonnie Clyde  worden verdacht van  afpersing, poging tot doodslag, wederrechtelijke vrijheidsberoving en diefstal met geweld.

minder

Marco van der P.krijgt 16 jaar dat is de maximale straf. Enise B. krijgt 2 jaar minder want. Hoewel beide verdachten samen verantwoordelijk worden gehouden voor de gepleegde feiten, is er onderscheid gemaakt in de strafeis. Het verschil is ingegeven door het feit dat de vrouwelijke verdachte minder feiten op de kerfstokheeft staan en bovendien first offender is. Daarnaast is gebleken dat de daadwerkelijke uitoefening van het geweld, het slaan, steken en het schieten, vooral voor rekening komt van de mannelijke verdachte.

Verder weegt mee dat de Nederlandse Bonnie en Clyde vooral anderen de schuld geven en niet de schuld zoeken bij zichzelf. Uitspraak 2 april. (rechtbankblog)

lees ook

2 september 2014 Bonnie en Clyde eerste pro forma

28 mei 2014 Voorgeleiding en langdurige scheiding Bonnie en Clyde

21 mei 2014 Bonnie en Clyde komen naar huis

Een gedachte over “Bonny en Clyde langdurig uit elkaar”

  1. alle bij de personen zelfde straf geven hebben bijden schult aan hun daden dus alle 2 16 jaar even geen apparte behandeling doen zowel hij en haar bijden 16 jaar geven tot levens lang is mijn mening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.