3 Verdachten krijgen boete voor racistische reactie voetbal selfie Leroy Fer

-zHt3XMLAMSTERDAM – De officier van justitie deelt boetes van 360 euro voor 3 reageerders die op facebook racistische taal hebben  gespuid onder een foto die Leroy Fer had gemaakt van 8 donkere spelers van het Nederlands elftal

Leroy Fer

In november 2014 zette Leroy Fer de ‘voetbalselfie’ van Memphis Depay en acht andere, donkere spelers van het Nederlands elftal op Instagram. Later werd de foto op Facebook geplaatst. Deze foto heeft vele reacties op het uitgelokt.

Naar aanleiding van een aantal negatieve reacties is het OM in Amsterdam een oriënterend onderzoek gestart. Na onderzoek door de Amsterdamse politie is van de 3 personen die de reacties hebben geplaatst de vermoedelijke identiteit vastgesteld.

Deze 3 verdachten uit Den Haag, Rotterdam en Breda, zijn vervolgens door de lokale politie gehoord. De officieren van justitie van de betreffende parketten hebben de drie verdachten elk een transactie van 360 euro aangeboden. Wordt de transactie niet betaald, dan zal diegene alsnog voor de rechter dienen te verschijnen. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.