Hotel overvallers

omUTRECHT – De officier eist straffen tot 4,5 jaar tegen 4 mannen die 1 jaar geleden he Carltonweg Aan de Floraweg in Utrecht hebben overvallen

officier

Eén van de overvallers  rond 13.00 uur op 4 mei zijn intrek in een kamer op de benedenverdieping. Hij liet de anderen binnen via het balkon, ongezien voor de camera’s bij de ingang, en daar maakten ze zich klaar voor de overval.

bakker

De portier kreeg een pistool op zijn hoofd, werd vastgebonden en gedwongen sleutels af te geven. Toen de bakker arriveerde om brood af te leveren, werd ook hij overmeesterd en vastgebonden. Daarna eisten de overvallers de sleutels van de bus van het hotel, waarmee ze zich met de buit van ruim zesduizend euro uit de voeten maakten. Deze bus werd later teruggevonden op de Woudsenderraklaan in Utrecht.

Dankzij camerabeelden, verklaringen en telefoongegevens kwam de officier van justitie tot het bewijs tegen de verdachten. Tegen de man die de drie had binnengelaten eiste hij een celstraf van 2,5 jaar. Tegen de drie overvallers eist hij eenmaal 4 jaar celstraf en twee maal 4,5 jaar, afhankelijk van het strafblad.  De zaak gaat morgen verder met pleidooien. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.