Slachtoffer riep SCHIET MAAR tegen Geurt Roos

utrecht-20120328-00148.jpgUTRECHT – De rechtbank houdt de zaak tegen de inmiddels 54-jarige Geurt Roos aan. Roos is op de zitting dat zien we niet vaak. Verdachte Roos is speciaal gekomen om de bejaarde getuigen te ondervragen die hem beschuldigen van bedreiging,

knie

Van die getuigen lijkt eerst alleen een half kreupele 77-jarige Amersfoorter te zijn gekomen. Deze man is erbij geweest. Hij heeft gezien dat Roos om zijn standpunt kracht bij te zetten een pistool op zijn knie legde. De 68-jarige vriend van deze getuige riep toen schiet maar.

De Amersfoorter vertelt ook dat hij toen uit de woning is weggelopen omdat hij bang was voor pistolen. Hij herhaalt dat op de zitting. Roos herhaalt op zijn beurt dat de man liegt.  Ik kan niet de gemeente bellen en tegelijk iemand bedreigen, is het verhaal van  Roos Hij ondervraagt hem nog even vriendelijk maar dwingend. De bejaarde Amersfoorter verandert zijn verhaal niet.

huurcontract

Roos woonde bij een 68-jarige Amersfoorter Hij moest blijkbaar aan de gemeente een huurcontact laten zien. Maar deze oude man wilde alleen wonen. Ook deze 68-jarige houdt onder ede  vol dat Roos het pistool op zijn knie legde.

Hij heeft niet getekend en Roos heef niet geschoten, concluderen de getuige zelf.  Blijkbaar was de getuige toen toch niet zo bang. De medewerker van de gemeente moet later ook nog getuigen. De zaak tegen Roos gaat de komende maanden verder met deze getuigenverhoren. (rechtbankblog)

lees ook

13 november 2014 Geurt moet naar de meervoudige kamer

Een gedachte over “Slachtoffer riep SCHIET MAAR tegen Geurt Roos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.