Voorbereider hennepteelt in bewaring

hennep.jpgDEN HAAG – De rechter commissaris stelt de 34-jarige eigenaar van een growshop in Wateringen veertien dagen langer vast blijft zitten. De man werd op 19 maart vastgezet.

nieuwe wet

Het OM maakt serieus werk van haar nieuwe bevoegdheid om voorbereidingshandelingen aan te pakken. Deze verdachte werd opgepakt bij een controle naar aanleiding van die nieuwe wet.

Agenten bezochten verschillenden panden waar mogelijk een growshop zou zitten of had gezeten. In een pand aan de ’s-Gravenzandseweg in Wateringen troffen agenten onder andere koolstoffilters, kweektenten en sealbags aan. Goederen die gebruikt kunnen worden bij het kweken en produceren van hennep. De goederen zijn in beslag genomen en vernietigd.

1 maart

Per 1 maart is de wet ‘Voorbereidingshandelingen illegale hennepteelt’  in werking getreden. Deze wet maakt alle handelingen die illegale hennepteelt voorbereiden en bevorderen strafbaar. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om growshops of de handel in kant-en-klaar ingerichte kasten voor de illegale hennepteelt. Maar het kan in specifieke gevallen ook gaan om facilitators als transport- en distributiebedrijven, verhuurders van loodsen en schuren en elektriciens, die illegale elektrische installaties aanleggen. (rechtbankblog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.