De ledenraadsvergadering van Ajax is geen openbare bijeenkomst

ajax.jpgUTRECHT – De civiele rechter stelt de voormalig koning van de schaar Tscheu la Ling in het ongelijk in een zaak die hij had aangespannen tegen d ook als voormalig topman van Ajax Sander ten Have.

Johan Cruyff

Ten Have werd door Johan Cruyff weggepest tijdens de inmiddels ook weer mislukte fluwelen revolutie. Onderdeel van die revolutie was een rechtszaak die Ling, favoriet directeur van Cruyff aanspande tegen Ten Have.

omkoping

Ten Have zou tijdens een ledenraadsvergadering van Ajax Ling in verband hebben gebracht met omkoping en duistere praktijken. Volgens Ling had Ten Have hem in het openbaar vals beschuldigd.Ten Have zei dat hij vragen had beantwoord in de beslotenheid van Ledenvergadering waarvan de leden een geheimhoudingsplicht hebben.

Telegraaf

Vreemd genoeg lekte alles uit naar de Telegraaf. Het kamp. Ling zag daar het bewijs in dat alles op staat kwam te liggen wat er in de Ledenraad van Ajax wordt besproken.

La Ling stelt zich op het standpunt dat in de praktijk geen geheimhouding wordt betracht en dat hetgeen in de Ledenraadvergadering wordt besproken vrijwel direct ‘op straat’ ligt. Dit laatste is door Ten Have echter gemotiveerd betwist. Gelet op deze betwisting en de verplichting een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen, had het op de weg van La Ling  dit te onderbouwen.

Volgens de rechter heeft Ten Have antwoord gegeven op vragen en geen beschuldigingen geuit. (rechtbankblog)

lees ook

28 juni 2013 Voormalig topman Ten Have zwijgt als getuige opgeroepen door Tscheu la LIng

2  mei 2012 Tscheu la Ling mag 5 getuigen laten komen tegen Ten Have

20 maart 2012 Ten Have stemt in met getuigen Ling

22 februari 2012 Geen hoger beroep Ling Ten Have

26 januari 2012 1-0 voor Steven Have

29 december 2011 De taal van Ling en Ten Have

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.