Ontuchtige voetbaltrainer

voetbalZUTPHEN – De officier van justitie eist 15 maanden gevangenisstraf waarvan 5 maanden voorwaardelijk tegen een 32-jarige voetbaltrainer uit Epe.

trainer

De man zou ontuchtige handelingen hebben gepleegd met vijf minderjarige jongens, waarmee hij als trainer van een voetbalvereniging in contact stond. Die ontuchtige handelingen bestonden vooral uit het betasten en aanraken van geslachtsdelen. Dit vond plaats tussen 2009 en 2014,  bij de verachte of bij de slachtoffers thuis, of in de kleedkamer van de voetbalvereniging. Bij een zesde slachtoffer, dat geen lid was van de voetbalvereniging, zou de verdachte een poging ontucht hebben ondernomen.

De officier van justitie wees in het requisitoir  op de grote impact die de feiten op de slachtoffers heeft gehad. ,,Hun gevoel van eigenwaarde en veiligheid is aangetast. Zij zijn beschadigd in deze fase van hun seksuele ontwikkeling.’’ De officier rekent het de verdachte bovendien zwaar aan dat hij zich niet bewust is van zijn rol als trainer en als vertrouwenspersoon van de jongens, die destijds ongeveer 13 jaar waren. In de kleedkamer waren de jongens ‘’aan de zorg’’ van verdachte toevertrouwd. Dit geldt bij ontucht als een strafverzwarende omstandigheid.

Bij de strafeis laat de officier van justitie verder het aantal feiten meewegen, alsmede de psychische rapportages over de man en het feit dat hij niet eerder met justitie in aanraking is geweest. Alles afwegend vindt de officier een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, passend. Tijdens de proeftijd van vijf jaar zou de man zich moeten laten behandelen en geen contact met de slachtoffers mogen hebben. Uitspraak 2 weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.