Een onbetrouwbare dakdekker die vindt dat hij bij de civiele rechter thuis hoort

20150210_144909(0)UTRECHT – Als ik niet in de gevangenis was gezet,  dan was alles opgelost geweest. Maar nu is de schade bij die ontevreden klanten alleen maar groter geworden. Dat is de verdedigingslijn waar de verdachte dakdekker Gerrit ter H. zich achter verschanst heeft in de rechtbank.

dakdekker

Tientallen aangiften liggen er tegen hem. Hij is een dakdekker van het brutale soort. Hij speculeert erop dat niemand weet hoe zijn eigen dak eruit ziet. De 44-jarige Gerrit staat al op je dak als je thuis komt.

Een 75-jarige vrouw zag hem in haar tuin toen hij al een schuurtje aan het slopen was. Hij sloopt het schuurtje half. Gerrit vroeg voorschotten van duizenden euro’s om materiaal te kopen. De oudere vrouw betaalde zoals veel klanten grif de voorschotten en H.liet zich vervolgens nooit meer zien.

Meer dan een miljoen heeft hij opgehaald en nauwelijks 70.000 euro uitgegeven aan materiaal.  Er kwamen klachten H. moest twee jaar geleden bij de officier komen. Hij beloofde alles op te lossen. Hij zou geld terug betalen en klussen afmaken.

De officier liet hem los, maar een jaar later haalt de officier Gerrit toch weer naar binnen. Met een paar klanten zijn er betallingsregelingen getroffen. Maar er is geen stuiver betaald door Gerrit. En er zijn ook weer nieuwe klachten.

De officier ziet bewijs voor 17 gevallen van oplichting.  Advocate Kitty Oomen is  dit helemaal geen oplichting. Zij betoogt dat alle zaken bij de civiele rechter thuis horen. Maar de strafrechter is het met de officier eens. Gerrit krijgt 2 jaar waarvan 8 maanden voorwaardelijk. (rechtbankblog)

2 gedachten over “Een onbetrouwbare dakdekker die vindt dat hij bij de civiele rechter thuis hoort”

  1. Helaas is deze oplichter nog steeds actief, €1500,- aanbetaald in 2018 en ruim een jaar later is hij nog niet langs geweest voor werkzaamheden. Hij heeft het te druk. Meneer ter Haar noemt zichzelf nu Gerrit Damen en zijn bedrijf heet Lemit Dakwerken B.V. Schandalig dat dit soort mensen wederom een bedrijf mogen starten

    1. De zoon van Gerrit heeft ons zojuist gebeld en bedreigd, want Lemit dakwerken B.V. is een opdracht van €150.000 misgelopen door mijn reactie op het internet. Vervelend jongens!! Misschien toch maar eens die €1.500,- terugbetalen die wij 2 jaar geleden aanbetaald hebben??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.