Billenknijper werd gepest op school

lelystad.jpgLELYSTAD – De officier van justitie eist tegen de 22-jarige Nathan B. uit Diemen 150 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.  B. heeft volgens de officier in  Hilversum 5 vrouwen in de billen geknepen.

Vanaf  2011 vond in Hilversum een serie aanrandingen plaats waarbij een man met een vlassig baardje en een koptelefoon vrouwen op de fiets benaderde en hen in de billen kneep. Lange tijd kon deze ‘billenknijper’ niet worden opgespoord maar na een incident op 2 juni 2013 werd B. aangehouden.

Niet alle aanrandingen die in die periode in Hilversum werden toegeschreven aan de ‘billenknijper’ kon de officier ten laste leggen. In een aantal gevallen is er onvoldoende of zelfs ontlastend bewijs.

De officier van justitie acht vijf incidenten bewezen. Deze voorvallen die de verdachte uit Hilversum ten laste zijn gelegd, vonden plaats op 12 juni en 19 september 2012, en op 4 februari, 4 mei en 2 juni 2013. In alle gevallen volgde hij de meisjes op de fiets en benaderde ze onverhoeds van achteren, waarbij hij de billen aanraakte of erin kneep. Na het incident op 2 juni 2013 ging een onbekend gebleven man achter hem aan en mishandelde hem. De verdachte meldde deze mishandeling daarop zelf bij de politie, waardoor hij in beeld kwam voor de aanrandingen.

pesten

De officier acht de vijf incidenten bewezen op basis van de opgegeven signalementen, de camerabeelden die zijn veiliggesteld, de telefoongegevens en de verklaringen van de aangeefsters. De verdachte zelf bekent slechts twee van de aanrandingen. Hij geeft wel toe dat het vaker is gebeurd, maar kan zich de voorvallen niet precies herinneren. Uit het persoonlijkheidsonderzoek komt een beeld naar voren van een intelligente maar getraumatiseerde man wiens sociale ontwikkelingen door langdurig pesten op school niet goed is verlopen. Deskundigen beschrijven hem ook als narcistisch en impulsief en geven aan dat hij als verminderd toerekeningsvatbaar moet worden gezien. Gedurende zijn schorsing heeft hij een behandeling doorlopen voor deze problemen.

De zeer emotionele slachtofferverklaringen, onder andere door de moeder van een van de slachtoffers, een 15-jarig meisje, gaven aan hoe groot de impact van de feiten was en nog altijd is. In haar requisitoir wees de officier van justitie hier ook op. Met zijn gedrag heeft de verdachte een onaanvaardbare inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van de slachtoffers, maar ook heeft hij lange tijd voor veel beroering gezorgd in Hilversum. Dat hij na aanvankelijke ontkenningen, toch heeft bekend merkte ze aan als positief voor alle partijen. Want naast een straf als vergelding, blijft behandeling geboden voor deze verdachte.  Uitspraak 20 januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.