4,5 jaar voor steken in AZC

lelystadLELYSTAD – De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 45-jarige asielzoeker uit China tot een gevangenisstraf van 4½ jaar. De man stak op 26 december 2014 in het asielzoekerscentrum in Dronten zijn vrouw en stiefzoon met een mes.

neergestoken

De man pakte na een confrontatie met zijn stiefzoon het mes uit de keuken en bracht vervolgens zijn vrouw en stiefzoon meerdere ernstige steekwonden toe. De rechtbank kwalificeert dit als twee pogingen tot doodslag.

ernstig leed

De verdachte heeft zijn slachtoffers ernstig leed toegebracht. De steekpartij heeft diepe indruk op de stiefzoon gemaakt en hij kampt hij nog steeds met de lichamelijke en psychische gevolgen. Daarnaast zijn de bewoners van het asielzoekerscentrum, die oorlog en geweld in hun eigen land zijn ontvlucht, ongewild getuige geweest van de agressie van de verdachte. Dit heeft tot grote onrust geleid.

De rechtbank legt, conform de eis een gevangenisstraf van 4½ jaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.